IT-projektledare konsult Jönköping
IT-projektledare konsult Jönköping - IT-konsult Jönköping

Söker du en IT-projektledare?

Habil Kantur har jobbat som IT-projektledare i många år, framförallt inom webb.

Vad gör en IT-projektledare?

En IT-projektledare jobbar med att ta fram kundanpassade systemlösningar tillsammans med sitt team. Kunden har sina krav och önskemål och projektledaren diskuterar systemarkitekturen med kunden samt hur systemet ska byggas för att möta de krav som ställs på systemet. Kraven går man igenom med sitt team för att bestämma priorititetsordning och lägga upp en plan för genomförandet. En projektledare kan jobbar nära it-strategen, it-arkitekten och it-chefen.

Metod

I många fall jobbar man med ett agilt ramverk som till exempel Scrum. Habil är certifierad Scrum Master sedan 2019 och har genomfört flera stora projekt.man det tillsammans med kunder och i samarbete inom sitt team. IT-projektledare ansvarar för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav.

Före Scrum användes vattenfallsmetoden för att bygga mjukvara och system. Efter många års användning förbättrades metoden och IT-branschen övergick till att jobba mer agilt. Detta hade sina fördelar då en större andel av IT-projekten blev lyckade, det vill säga fler projekt blev användbara och motsvarade förväntningarna hos beställarna.

Nu har flera IT-bolag börjat använda en hybrid mellan vattenfallsmodellen och agila ramverk. Man plockar helt enkelt det bästa från båda världar, men det är inte alltid detta är nödvändigt. Varje projekt är unikt och därför måste man först veta vad som ska göras och vilka resurser som ska användas innan man bestämmer sig för hur det ska utföras.

Genomförda projekt

Habil har byggt fler system från krav till färdig lösning och systemförvaltning. Nedanstående är system som Habil varit projektledare i.